Thermofloc - Intelligens hőszigetelés

Felföldi Kft - Thermofloc márkaképviselet, forgalmazás, kivitelezés, épületdiagnosztika

 

Hõszigetelés környezetbarát anyagokkal

A Felföldi Kft 1999 óta foglalkozik a Thermofloc környezetbarát hõszigetelõ rendszer kivitelezésével és magyarországi forgalmazásával. Az újrahasznosított alapanyagból gyártott, hulladék nélkül, gyorsan és kedvezõ áron beépíthetõ szigetelõanyagot az osztrák Peter Seppele GesmbH gyártja, a nemzetközi Thermofloc márkaképviseletet itt találja. A Thermofloc befújható cellulóz hőszigetelés tetőkbe, födémekbe, falakba és aljzatokba is használható.

Befújható cellulóz tetőszigetelés

Blower Door

Cégünk kivitelezõk vagy építtetõk kérésére vállalja a Blower Door teszt elvégzését mind az építkezés alatt, mind már befejezett épületeknél. A teszt az épületek légtömörségét méri, így már a kivitelezés során feltárhatók azok a hiányosságok, amelyek energiaveszteséghez vezetnek.

A Blower Door-t a német Passivhaus Institut elõírásai szerint mindig el kell végezni ahhoz, hogy egy épületet megkapja a passzív ház minõsítést.

Blower Door próba

Hõkamerás felvételek

Cégünk kivitelezõk vagy építtetõk kérésére vállalja hõkamerás vizsgálat elvégzését mind az építkezés alatt, mind már befejezett épületeknél. A termográfiával, vagyis hőkamerával, a hõszigetelés és a vízszigetelés állapotát vizsgáljuk. 

Tanácsadás, energiatakarékos és passzívházak építése

A passzivházak azok az épületek, melyek klímától függően évente 10 és 20 kWh közötti energiamennyiséget igényelnek négyzetméterenként fűtéshez és hűtéshez, és így nincs szükségük külön aktív fűtési rendszerre. Ehhez speciális gépészet, nyílászárók, valamint kiemelkedően jó, hőtároló hőszigetelés, és precíz kivitelezés szükséges.

Energiatakarékos épület nem csak passzívház lehet, és nem feltétlenül szükséges minősíteni sem. Már a tervezéskor megbecsülhető hogy mekkora lesz egy ház fűtési és hűtési energiaigénye. Ha ez négyzetméterenként évente 80 kWh alatt van, alacsony energiaigényű épületről beszélünk.

A hagyományos téglaépületekben fűtéshez évente és négyzetméterenként 250-300 kWh energiára is szükség lehet.

A standardok országonként eltérhetnek. Nagy-Britanniában azokat a házakat nevezik alacsony energiaigényűnek, amelyek évente 58 kWh/m2 fűtési energiánál kevesebbet igényelnek, legfeljebb 22 kWh/m2 elektromos áramot és szén-dioxid kibocsátásuk kevesebb, mint 23 kg/m2. Németországban az alacsony energiaigényű ház évente és négyzetméterenként 50 kWh fűtési energiánál kevesebbet használ. Svájcban 43 kWh-nál kevesebbet.

A 3 literes házak azok, ahol a lakótér fűtésére évente és négyzetméterenként elég 3 liter fűtőolaj, vagyis energiaigényük 16-39 kWh/m2.

Magyarország első 3 literes házának építésében a Felföldi Kft is közreműködött, az épületben Thermofloc tetőszigetelés van.

A passzív házaknál, akárcsak az alacsony energiaigényű épületeknél a hangsúly nem a felhasznált energia forrásán van, hanem azon, hogy minél kevesebb energiát kelljen a rendszerbe táplálni, azaz minél kisebb legyen az épület energiavesztesége.

A legolcsóbb és legkevésbé környezetterhelő energia mindig az, amire nincs szükség!

A Felföldi Kft a Magyar Passzívház Szövetség tagja.

Ha kérdése van, vagy ajánlatot szeretne kérni írjon nekünk.